Even voorstellen


Ik ben Valeska van Dooren, ik ben al sinds 2004 gastouder. Eerst gastouder bij de gezinnen thuis. Mijn dochter Florine (2007) ging als baby en peuter mee naar de gezinnen toe. Toen ik zwanger was van Casper (2010) stopten beide gezinnen vrijwel tegelijk. De ene vanwege een verhuizing, de ander omdat moeder stopte met werken. Ik heb er toen voor gekozen om in Udenhout als gastouder bij mij thuis te beginnen. Mijn man, Jan, is timmerman en vindt het leuk om oplossingen te verzinnen zodat de kinderen lekker kunnen spelen. Hij heeft het bekende IKEA keukentje vergroot zodat er meer kinderen mee kunnen spelen. Ook de Duplobak heeft hij verzonnen en de verschoonplek in de speelkamer.

Sinds januari 2010 bestaat Dreumeshof Kinderopvang.
Ik heb voor de naam Dreumeshof Kinderopvang gekozen, omdat ik in de wijk “De Mortel” woon. Binnen deze woonwijk zijn alle straten genoemd naar kastelen in Noord-Brabant. Ik vond het leuk om daar wat mee te doen. Een hof hoort bij het kasteel en een dreumes is een kindje tussen de 1 en de 2 jaar oud. Ik vond Dreumeshof het leukst klinken. Kinderopvang hoort ook in de naam, omdat ik kinderen opvang van 0 tot 4 jaar oud. Oudere broertjes of zusjes die 4 zijn geworden komen soms na schooltijd of in vakanties mee.

Natuurlijk heb ik mijn papieren om gastouder te mogen zijn, zodat u kinderopvangtoeslag (kot) kunt krijgen. Elk jaar volg ik EHBO lessen, maar daarnaast volg ik graag in mijn vrije tijd (online) cursussen en workshops. Zo heb ik babygebaren, Summerschool 2019 & 2020, spel beter begrijpen, baby`s willen bewegen, taalrijke interactie 1 & 2 gevolgd. Mijn gastouderbureaus bieden ook regelmatig interessante cursussen en workshops aan, daar neem ik ook graag deel aan.

Ik vind het erg leuk om mijn eigen thema`s te verzinnen.
Ik kijk wat er speelt onder de kinderen en wat ze graag willen doen en wat ik ze wil leren.
Op internet zoek ik naar leuke invullingen van een thema. Er wordt bijna elke dag wel iets creatiefs aan tafel gedaan: verven, (stickers) plakken, knippen of scheuren, kleuren met verschillende materialen, spelen met speelzand. Ik leen bij de bibliotheek boeken, die passen bij het thema. Normaal gesproken is de bibliotheek een geliefd uitje en gaan we ook graag naar het peuteruurtje in de bibliotheek. Ik lees graag voor aan de kinderen.
De thema`s hebben vaak te maken met de natuur, want ik vind buiten zijn en de natuur erg belangrijk en plezierig. Op instagram: dreumeshofkinderopvangudenhout kunt u volgen wat we allemaal beleven.